Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Origami συσκευασία δώρου



Τις προάλλες με είχε καλέσει μια φίλη μου σε τραπέζι επειδή πήρε το διδακτορικό της. Ήθελα να τις κάνω ένα συμβολικό δώρο κι έτσι αποφάσισα να της δώσω ένα από τα μενταγιόν που είχα φτιάξει. Έπρεπε όμως να το βάλω σε συσκευασία δώρου και έτσι επειδή είχα όρεξη είπα να φτιάξω ένα κουτάκι. Είχα βρει σε κάποια φάση ένα κουτί, τύπου origami, που γίνεται με παρά πολύ απλό τρόπο. Δεν χρειάστηκε ούτε να τυπώσω κάποιο template ούτε να μπλέξω με Ιllustator. Τι ευτυχία! Το μόνο έκανα ήταν να μετρήσω με τον χάρακα και να διπλώσω το χαρτί. Έφτιαξα λοιπόν το παραπάνω αμπαλάζ. Για να μην φαίνεται άδειο και άσχημο όταν θα το άνοιγε έφτιαξα πέταλα από χαρτί γκοφρέ και τα κόλλησα στον πάτο του κουτιού με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με λουλούδι.

Τιπ: Για να χωρέσει το αντικείμενο μέτρησα το χαρτί να είναι διπλάσιο +6 εκατοστά παραπάνω από το μέγεθος του αντικειμένου. Δηλαδή, το μενταγιόν ήταν 9 εκατοστά και το χαρτί που έκοψα ήταν 24.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Επιλογή Κόλλας






Το κάθε υλικό δυστυχώς χρειάζεται και διαφορετική κόλλα.

Για λεπτό χαρτί χρησιμοποιώ την κλασσική κόλλα σε stick ή την κλασσική υγρή.

Για πιο λεπτό χαρτί τύπου γκοφρέ χρησιμοποιώ atlacol. Υπάρχει ένα κόλπο που μιμείται την atlacol που μπορούμε να κάνουμε όμως για να εξοικονομήσουμε χρήματα. Παίρνουμε αλεύρι και νερό. Βάζουμε τόση ποσότητα ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Έτσι με το πινέλο απλώνουμε την κόλλα στο χαρτί. Μετά το τέλος της εργασίας όμως πρέπει να καθαρίσουμε το πινέλο που χρησιμοποιήσαμε παρά πολύ καλά γιατί όσο και να φαίνεται αστείο είναι πολύ ισχυρή κόλλα και το πινέλο σίγουρα θα καταστραφεί.

Όταν θέλω να κολλήσω κάποια υλικά όπως χάντρες ή πιο βαριά χρησιμοποιώ το πιστόλι σιλικόνης. Να σας πω όμως την αλήθεια θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω εποξειδική κόλλα γι’ αυτές τις δουλείες. Δεν θέλω να πολυμπλέκω με τον ηλεκτρισμό είναι κομματάκι επικίνδυνο. Κυκλοφορεί σε μορφή σύριγγας και είναι τόσο ισχυρή όσο και η βενζινόκολλα, άσε που στεγνώνει σε 5 λεπτά.

Όταν όμως θέλω να κολλήσω άλλα υλικά μεταξύ τους παράδειγμα: χαρτόνια μακέτας, φελλό ή κάποια αντικείμενα με πιο σκληρή αλλά επίπεδη επιφάνεια χρησιμοποιώ κόλλα hart, επίσης θαυματουργή.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Οι βλακειούλες που σας έλεγα...

Αφού τελικά κατάφερα να βρω τον τρόπο να κόψω τα σχέδια και αφού τα έβαψα και πέρασα γυαλιστικό, αποφάσισα να τα μετατρέψω σε κοσμήματα για το λαιμό. Έφαγα μια φλασιά και θυμήθηκα ότι μια φίλη μου πιο παλιά που είχε αγοράσει από ένα online shop ένα μενταγιόν σε σχήμα γυαλιών που πραγματικά μου είχε φανεί πολύ πρωτότυπο. Έτσι λοιπόν μου ήρθε η ιδέα να τα φτιάξω έτσι. Αγόρασα αλυσίδα και κρικάκια και... Enjoy!